Квартет „ГеоМарЧаЛо“ с дебютен концерт с Плевенска филхармония в парка на Историческия музей

10.07.2018 15:49

Новосформираният квартет „ГеоМарЧаЛо“ ще дебютира с Плевенска филхармония в концерт „Classic pop-rock symphony project“ на 13 юли, петък, от 21 часа в парка на Регионалния исторически музей. Повече за проявата, която определено ще привлече интереса на плевенските меломани, споделиха на пресконференция днес в БТА членовете на квартета – Лора Табакова и Марина Белчева – виолончело, Чавдар Вълков – цигулка и Георги Милтиядов – пиано. Идеята за този квартет е доста стара, като заедно ни събраха на първо място приятелството, любовта ни към музиката и желанието ни да експериментираме в различни форми, разказа Чавдар Вълков.

По думите му, четиримата работят върху проекта от близо половин година, като идеята на музикантите е всеки човек от публиката да открие нещо за себе си в отделните произведения. Това е последният концерт за този изключително успешен сезон на Плевенска филхармония и аз мисля, че той ще бъде и своеобразен подарък за оркестрантие, които тук имат пълната свобода да творят и дори да оставят своя почерк, допълни Вълков. Той благодари на ръководството на Плевенска филхармония в лицето на нейния директор Любомир Дяковски, който веднага е откликнал на поканата за съвместен концерт. Не е тайна, че дебют с оркестър на формация, която досега е нямала изяви, е огромно доверие и отговорност, което ни мотивира допълнително да се представим достойно, подчерта популярният цигулар.

Повече за програмата на концерта разказа Георги Милтиядов, който ще се изяви освен като пианист и като диригент, и като певец. Негови са също и аранжиментите на отделните произведения, които плевенчани ще чуят. Талантливият млад музикант разкри, че в програмата са включени четвърта част от Симфония №9 на Дворжак, Концерт за пиано №2 от Рахманинов, „Либертанго“ от Пиацола, парчета на Стинг, Ванеса Мей, Дженифър Лопез, „Лед Цепелин“, Майкъл Джексън, Карл Дженкинс, както и хитът на лято 2017-а „Деспасито“. Гост музиканти ще са саксофонистът Петър Момчев от Биг бенда на БНР, цигуларката Звезделина Халтъкова, тромпетистът Милен Петров, а също така Люси Дяковска. Автор на сценария и стайлингът е челистката Лора Табакова, която не скри, че се е наложило да будува доста нощи, за да успее да извади по-интересните факти затова, което квартетът ще представи. В крайна сметка, посъбрахме едни 4-5 страници, които не е лошо да научим, с усмивка разказа тя.

Билетите за концерта са в продажба на касите на Плевенска филхармония.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: