На пътната безопасност бе посветено едно от заниманията от Детския летен университет в Библиотеката в Плевен

09.07.2018 16:09

Интересно и ползотворно премина първото занимание от Детския летен университет 2018, посветено на една много важна и актуална за нашата действителност тема – безопасността на пътя. Менторът, госпожа Мариана Цветкова – говорител и PR на МВР-Плевен, чрез презентации и brainstorming техники запозна децата с правилата за движение по пътищата. Дискутирани бяха правата и задълженията на всички участници – пешеходци, велосипедисти, водачи на МПС и пътници. Най-активните деца в модула получиха награди от библиотеката.


Детската творителница „Лятна приказка в багри, звуци и емоции” с ментор художника Ралица Петрова мотивира участниците да разгърнат творческите си умения на бъдещи художници, певци и танцьори.
Децата показаха артистични заложби в драматизациите на откъси от любимите произведения „Алиса в страната на чудесата” и „Приключенията на Пинокио”, включени в юлското издание на Читателския клуб „Чети с мен в игротеката” под мотото „Прочети, пресъздай, претвори”. Отличилите се млади таланти получиха заслужени награди.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: