С празничен концерт днес в Летния театър ФТК „Българско хоро“ – Плевен отбелязва своята 10-годишнина

07.07.2018 8:32

Празничен фолклорен концерт „Българско хоро и приятели“ организира по повод своята 10-годишнина плевенският Фолклорен танцов клуб „Българско хоро“. Събитието е днес, 7 юли, от 18 ч. на сцената на Летния театър в „Кайлъка“ при вход свободен. В концерта ФТК „Българско хоро“ ще представи пред плевенчани програма, изграждана през всички години от създаването му досега, включваща танцови постановки, играни на различни фестивали и донесли на клуба престижни отличия. В програмата гостите на концерта ще видят основно хора от Северняшката фолклорна област, а рождениците са подготвили и специална изненада.

На сцената на Летния театър ще излязат общо над 350 танцьори, като освен домакините в концерта ще се представят още дългогодишните приятели на ФТК „Българско хоро“ – Клуб за народни танци „Мераденс“ – София, Фолклорен клуб „Луковитски бисери“ – Луковит, Фолклорен клуб „Хайде на хорото“ – Червен бряг, Клуб за български народни танци „Акцент“ – София, Клуб за народни хора „Ха, за здраве!“ – Троян и Фолклорен танцов клуб „Тракийка“ – Стара Загора.

В концерта ще вземе участие и емблематичният солист на Северняшкия ансамбъл – народният певец Димитър Димитров. Специален гост пък ще е изтъкнатият хореограф Димитър Манов, който заслужено е носител на най-престижни награди: „Световен Оскар за фолклор” за 2012 г., двукратен носител на орден „Кирил и Методий – първа степен”, носител на „Златна лира” на Съюза на българските музикални и танцови дейци, „Кристално огърлие“ – най-високото отличие на Съюза на музикалните и танцови дейци, „Златен век“ – почетен знак на Министерството на културата, които се присъждат за изключителен принос към българската култура и за развитие на културното сътрудничество, „Заслужил артист на НР България”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: