Спомените за конезавод „Клементина” оживяха във филм

06.07.2018 14:30

В НЧ ”Зора-1990г.”  – село Победа вчера бе прожектиран филм „Един ден в конезавод Клементина”. Събитието се проведе по идея на Анатоли Великов и със съдействието на читалището. Инициативата за създаването на такъв филм се заражда преди 24 години у Анатоли Великов поради голямата му любов към конете. Той е завършил Ветеринарномедицински факултет – Тракийски университет Стара Загора и започва работа в ПЖК „Г.Димитров”село Победа, Община Долна Митрополия.

Само можем да гадаем какво го е накарало да организира заснемането на филма „Един ден в конезавод „Клементина”, но за съжаление се сбъдва неговата констатация, че „Този период е началото на края”.

Публиката бе изцяло от хора, работили в стопанството по това време, и с носталгия си спомняха за своя житейски и трудов път преминал в племенното животновъдство.

Присъстващите изказаха благодарност на Анатоли Великов, че макар и от години работещ извън пределите на България, милее за родното си място и увековечава в този прекрасен филм една малка част от символите на Конезавод „Клементина” – емблематичната Кръгла конюшня, Портала и Хиподрума.

Снимки и информация: НЧ „Зора 1990” – село Победа

#тагове:

НАЙ-НОВИ: