Съдят две жени, измамили мъж с обещание за продажба на апартамент в Плевен

03.07.2018 13:43

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу две жени, измамили мъж с обещание за продажба на апартамент. За това информират от Пресцентъра на Прокуратурата.

Обвинението срещу Г. У. /като извършител/ и Ч. П. /като помагач/ е за това, че на 12.12.2017 г. в гр. Плевен,  с цел да набавят за себе си имотна облага възбудили и поддържали заблуждение у мъж, че ще бъде сключен окончателен договор за покупко-продажба с нотариален акт на недвижим имот – апартамент в гр. Плевен и последващо предаване на владението върху него, и с това му причинили имотна вреда в размер на 7800 лв. Престъпление по чл.209,  вр. чл.20 от НК.

Обвиняемата Г. У. работела като посредник на сделки с недвижими имоти. През септември 2017 г. решила по престъпен начина да се сдобие с парични средства от клиенти, като на лица, които искат да закупят недвижими имоти, предлага такива, които се отдават от собствениците под наем, а сумите които получи за капаро да прибира за себе си. През този период пострадалият решил да закупи апартамент в гр.Плевен. Разбрал, че обвиняемата Г. У., с която били от едно село, може да му помогне да намери недвижим имот и й се обадил. Тъй като обвиняемата вече била сключила сделка да търси наематели за апартамент в гр.Плевен, собственост на жена пребиваваща в Германия, в началото на декември 2017 г. решила да се възползва от факта, че притежава ключ за това жилище и го предложила на пострадалия. За да бъде по-убедителна, извикала своята позната – обвиняемата Ч. П., която да се представи като собственичка на апартамента.

Предварително я завела, за да й покаже жилището, казала и с какво име да се представи, каква сума да поиска като продажна стойност и й  дала ключовете за апартамента, за да може тя да го отключи. Пострадалият огледал апартамента и се договорили за продажна цена от 13 000 евро, като му поискали капаро в размер на 7800 лв. Въведен вече в заблуждение от двете обвиняеми и поддържано от тях през целия ден, че с окончателен договор ще може да закупи апартамента, пострадалият подписал предварителния договор, и дал исканото капаро в размер на 7800 лв. Сделката пред нотариус не била осъществена, като  пострадалият  многократно се опитвал да се свърже по телефона с обвиняемата Г.У., но не успял.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: