Третокласничка от Левски с първа награда от международния конкурс „Заедно в XXI век“

28.06.2018 12:11

Международният ученически конкурс „Заедно в XXI век“ се провежда вече 20 години и е организиран от Фондация „Устойчиво развитие за България“ съвместно със Синдиката на българските учители, Съюза на българските писатели, Съюза на българските журналисти, Националния дворец на децата, Сдружение „Български антифашистки съюз“, Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД, Сдружение на приятелите на Русия „Ал. Невски“, Национално Движение Русофили, Форум „България – Русия“, Дружество „Найден Геров“, Федерация „Съюз на съотечествениците“, Руския културно-информационен център, Съюза на приятелите на България – Москва, Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“ ЕАД с подкрепата на Министерството на образованието и науката и под патронажа на Посолството на Руската федерация в Република България.


Конкурсът дава възможност за творческа изява на учениците в различни области на изкуството, технологиите и художественото творчество. Чрез него се цели стимулиране на интереса у подрастващите за запознаване с исторически събития, свързани с Руско-турската освободителна война, настоящото и бъдещето сътрудничество между двете страни.


През тази учебна година Ейми Плачкова, ученичка от 3. клас в ОУ „Максим Горки“ – гр. Левски под ръководството на Надя Георгиева участва в раздел „Мултимедийнна презентация“, като представи своите преживявания в презентация на тема: „СРЕЩА С МИНАЛОТО. АЗ И МЕСТАТА, СВЪРЗАНИ С ПЛЕВЕНСКАТА ЕПОПЕЯ (1877 – 1878 Г.)“
В своя проект Ейми представя важни исторически факти, събития и места, свързани с Освобождението на Плевен. Чисто, искрено, по детски разкрива своите мисли, чувства, впечатления и емоции, изпитала по време на свое историческо пътуване със семейството.
Авторитетното журито, състоящото се от учени, писатели, художници, журналисти, композитори и преподаватели във висши училища оцениха работа на Ейми Плачкова на първо място във възрастова група 1-4 клас.
От ръководството на училището пожелаха на Ейми Плачкова още много успехи в сферата на изкуствата и технологиите. Да развива своите умения, да покорява нови върхове, да бъде гордост за всички!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: