Нова спортна придобивка за ОУ „Христо Смирненски“ – Червен бряг и клуба по хокей на трева

28.06.2018 11:12

Основно училище „Христо Смирненски“ гр.Червен бряг може официално да се похвали с новата си спортна придобивка – модерно комбинирано игрище за хокей на трева и хандбал с настилка тип „изкуствена трева“. Това информират от пресцентъра на Общината. Проектът е реализиран от Община Червен бряг по Национална програма „Оптимизация на училищната мрежа 2017“, модул „Оптимизиране на училищната мрежа“ и включва следните дейности:
– вътрешен ремонт на малък физкултурен салон;
– хидроизолация на покрива на административната част от сградата на училището;
– полагане на асфалтова настилка на спортната площадка;
– довършителни СМР на игрище за хокей на трева и хандбал; полагане на спортна настилка / изкуствена трева/, разделяне чрез мека полиестерна мрежа на трите игрища на спортната площадка.
Общ бюджет – над 217 000 лв.

Новото спортно игрище е гордост не само за училището, но най-вече – за състезателите от Спортен клуб по хокей на трева „Локомотив“ гр.Червен бряг и техния всеотдаен треньор Николай Павлов.

Благодарение на многобройните спортни успехи и авторитета на клуба, на подкрепата от страна на Българската федерация по хокей на трева и на общинското ръководство, вече е факт най-модерното спортно съоръжение в града.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: