Обновяват материалната база на Домашен социален патронаж – Долни Дъбник по проект

27.06.2018 14:01

През пролетта на тази година Община Долни Дъбник кандидатства пред фонд “Социална закрила“ /ФСЗ/ към Министерството на труда и социалната политика, с проект „Подобряване на социалните услуги чрез изпълнение на СМР в съществуващата материална база за предоставяне на социални услуги в Домашен социален патронаж – гр. Долни Дъбник“.

На заседание на управителния съвет на ФСЗ на 23.05.2018г. бе решено на Община Долни Дъбник да бъдат отпуснати финансови средства в размер на 26972,14лв. За да бъде одобрен проекта от ФСЗ – едно от задължителните условия бе Бенефициентът да осигури собствено финансово участие в размер на 10% от общия бюджет, който е в размер на 30 хил. лв.

На заседание на ОбС, по предложение на кмета на община Долни Дъбник, общинските съветници единодушно решиха необходимите средства да бъдат отпуснати за съфинансиране. В Домашен социален патронаж – гр. Долни Дъбник се предвижда ремонт на кухненски блок и столова, изграждане на стая за персонала, подобряване на енергийната ефективност чрез изграждане на окачени тавани, монтиране на енергоспестяващо осветление, подобряване на подовата настилка.

Това ще допринесе за подобряване на материалната база и условията на труд в Домашен социален патронаж, който е изцяло местна дейност и се финансира от бюджета на Общината. В него функционират 2 кухни, за приготвяне на храната – кухня „майка“ в град Долни Дъбник и допълнителна кухня в село Садовец, като броят на  лицата, ползващи услугите на ДСП постоянно нарастват и към момента те са 360 човека. Чрез изпълнение на този проект – финансиран от Фонд „Социална закрила“, Общината продължава целенасочено да работи за усъвършенстване и подобряване на предоставяните социални услуги в общността, на тези свои жители, които поради различни ограничения са изключени от социалния живот.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: