В ПП „Персина“ започна „Детска еко ваканция 2018“

27.06.2018 16:05

Започна „Детска еко ваканция 2018“ в Посетителския център на ПП „Персина“. Децата от целодневното детско обучение към Центъра за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс – гр. Белене, на възраст от 5 до 10 години ще посещават заниманията с екологична насоченост организирани от експертите в Дирекцията на природния парк.


В петък се проведе първият урок. Децата поставиха началото на съвместната си работа, направиха ръчички от цветна хартия и дадоха обещание да се забавляват и да спазват правилата на играта. Креативните игри продължиха с творчески занимания с глина в естествена среда. Дърветата около сградата на Посетителския център се превърнаха в картинна галерия. Появиха се муцунки на котки, тигри, портрети на най-добрия ми приятел, авто – портрети, сърчица и други шедьоври на детското въображение. За финал на днешния урок децата се запознаха с живота на римските легионери и крепостта „Димум“. Заниманията в „Детска еко – ваканция 2018“ ще продължат веднъж седмично до средата на месец август.
„Детска еко – ваканция“ се изпълнява вече почти 10 години съвместно с децата посещаващи Общинският детски комплекс през лятото.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: