Клуб „Превенция на зависимостите“ при ДФСГ „Интелект“ – Плевен приключи успешно дейността си

26.06.2018 16:22

Със специално събитие Клуб „Превенция на зависимостите“ при ДФСГ „Интелект“ – Плевен с ръководител Валя Банова приключи успешно дейността си днес – навръх Международния ден за борба с наркоманиите. Гости на проявата, изцяло подготвена от учениците от клуба, бяха експертът от РУО – Плевен Катя Иванова и психологът в Превантивно-информационния център по зависимости в Плевен Илиан Илиев.

„Цигарите, зависимостта, алкохолът и наркотиците са нещото, от което трябва да се пазим. Ако попаднем в техния свят, става опасно и то доста. Понякога няма излизане от този свят или ако има, то е смърт или много силна воля, за да се откажем от тях“. С тези думи се обърнаха в началото на последната среща на клуба водещите на събитието към своите съученици. Те представиха фрагменти от свои авторски есета, както и стихотворения, посветени на зависимостта от дрогата, а шеговито намигване по иначе изключително сериозната тема бяха подготвените скечове и вицове.

След това кабинетът по биология се превърна в студио на предаването „Семейни войни“, които в случая бяха наречени „Клубни войни“, а познанията си за вредата от наркотиците възпитаниците на ДФСГ „Интелект“ демонстрираха в играта „Познай думата“ и в решаването на кръстословица. Те изразиха специалните си благодарности към ръководителя на клуба Валя Банова за проявеното търпение и помощта, която винаги им е оказвала, а благодарност младежите отправиха и към психолога от ПИЦ – Плевен Валентин Минков, неотлъчно участвал в дейностите на клуба. За участието си в Клуб „Превенция на зависимостите“ всеки от тях получи грамота.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: