Ученици от Кнежа с приз „Кристален еделвайс“ (галерия)

26.06.2018 10:51

От 22 до 24 юни на яз. Копринка се проведе шестнадесетият национален преглед на туристическите умения и сръчности за учащи се за приз „Кристален еделвайс”. В прегледа се включаха отбори от Стара Загора, Казанлък, Дулово, Габрово, Златица, Димитровград, Чирпан, Велико Търново, четири училища от Враца, Крумовград и др., както и отбори от гр. Кнежа, съставени от ученици от туристически клуб „С компас и раница” при ПГ по земеделие „Стефан Цанов” и туристически клуб „Ястреб” при ОУ „Отец Паисий” с ръководители Детелина Бодилкова, Петранка Петровска и инж. Марин Бодилков. Те се представиха отлично и спечелиха много награди. В дисциплината построяване на палатка за време при младша възраст се класираха на първо място, в теглене на въже младша възраст се класираха на първо място, а старша възраст на трето. В дисциплината „Познавам ли моята България” при старша възраст се класираха на първо място, а при младша възраст на второ място и за победата получиха ваучер за три безплатни нощувки на хижа „Момчил юнак”. В играта изготвяне на макет с природни материали на тема „Как виждам България” отборът на гр. Кнежа се класира на второ място и получи ваучер за още две безплатни нощувки на хижата.
В раздел художествена самодейност Малина и Гергана Димитрови от ПГЗ „Стефан Цанов” представиха три народни песни и обраха овациите на всички присъстващи.
В комплексното класиране учениците от клуб „С компас и раница” събраха най-много точки и заслужено триумфираха на първо място и получиха приз „Кристален еделвайс”.
За активното си участие в дейностите на Проект „Твоят час” всички ученици получиха грамоти.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: