В Кнежа направиха първа копка за канализацията на ул. „Назъм Хикмет“

25.06.2018 14:57

Първа копка по изпълнение на проект „Доизграждане, реконструкция и рехабилитация на водопроводната и канализационната мрежа и изграждане на пречиствателна станция за отпадни води – гр. Кнежа“ – ПЪРВИ ЕТАП „КАНАЛИЗАЦИЯ НА УЛ. НАЗЪМ ХИКМЕТ“, ГР. КНЕЖА“ е била направена днес, информират от Общината.
Строително-монтажните работи по проекта се изпълняват по Договор за безвъзмездна финансова помощ № 12106/15.06.2018 г. сключен между Община Кнежа и Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда. Разходите за строителен и авторски надзор ще бъдат осигурени от бюджета на Община Кнежа за 2018 г.
Изграждането на колектор по ул. “Назъм Хикмет” ще даде възможност за канализирането, отводняването и подобряване на социално-битовите условия на живущите в района.


Изпълнител на строително-монтажните работи е „РАЙКОМЕРС КОНСТРУКШЪН“ ЕАД, гр. София. Строителният надзор ще бъде осъществяван от „Ведипема“ ЕООД, гр. Плевен, а авторския надзор от „СП-90“ ЕООД, гр. Враца.
Общата стойност на строително-монтажните работи е 338 334,96 лева без ДДС или 406 001,95 лева с ДДС.
„Изказвам своите благодарности на Пламен Тачев, който съдейства и помогна за одобрението на този проект. Благодарение на неговата подкрепа съвсем скоро дългоочакваната канализацията по ул. „Назъм Хикмет“ ще бъде факт“, казва кметът на община Кнежа Илийчо Лачовски.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: