Спипан с контрабандни цигари предложи 2 бона подкуп на плевенски полицай

22.06.2018 9:41

Задържан е 40-годишен от село Буковлък за предлагане на подкуп на плевенски полицай. За това информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

На 20 юни 2018 година около 13:15 часа в Плевен между стадион „Плевен“ и зала по борба 40-годишен буковлъкчанин е засечен в момент на прехвърляне на кашони с цигари от „Ауди“ във „Фолксваген“. Забелязвайки полицейските служители, мъжът е направи опит да избяга, но на метри е настигнат. При задържането е предложил две хиляди лева на полицай от Второ РУ – Плевен, за да не изпълни задълженията си по служба и да го освободи.

40-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Материалите са докладвани в Окръжна прокуратура – Плевен. С решение на наблюдаващия прокурор му е наложена мярка за задържане до 72 часа. Внесено е предложение след изтичане на този срок да бъде наложена постоянна мярка „задържане под стража“. Образуваното досъдебно производство е за престъпление по чл. 304 „а“ от НК.

Вторият участник в пренасянето на нередовната стока е 40-годишен от село Победа. Той е собственик и ползвател на „Фолксваген Венто“, в който са товарени тютюневите изделия. При последвали претърсвания и изземвания в леките автомобили са намерени пет кашони, съдържащи общо 250 броя стекове с цигари без акцизен бандерол с марка „Мark 1“. Иззети са общо 2500 кутии цигари. Уведомен е прокурор при РП – Плевен. Образуваното досъдебно производство е за престъпление по чл. 234, ал. 1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: