„Плевен Спортува“ превръща парк „Кайлъка” тази събота в най-голямата градска спортна арена

20.06.2018 10:30

Едно от най-големите спортни събития тази година – „Световен ден на предизвикателството – България Спортува 2018“, което завладява шест големи областни градове, на 23 юни – събота ще превърне парк „Кайлъка” – Бригадирска поляна в най-голямата градска спортна локация.

„Ден на предизвикателството – България Спортува 2018“ е социално спортно събитие, посветено на активния живот в модерна градска среда, което представя на едно място най-обичаните, познати и нови спортни дисциплини. В рамките на събитието, всеки посетител има възможност да се включи и да участва безплатно в избран спорт, групова или индивидуална тренировка, както и да получи цялостна информация за правилно хранене и здравословен начин на живот.

Мисията на събитието да развива спортната култура на модерния градски човек, подкрепиха Христо Стоичков, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Евгения Раданова, Илиана Раева, Наско Сираков и много други.

През тази година „България Спортува“ ще бъде част от национална проява „Световен ден на предизвикателството“, организирана от Българска асоциация спорт за всички. Това е най-голямата световна проява от програмата на Международната асоциация „Спорт за всички“ (ТАФИСА), която от 25 години се провежда ежегодно в повече от 120 страни в света. Денят е съревнование между градове и общини на държави от всички континенти. Това е ден за всички, които искат за поне 15 минути да участват интензивно в спортно занимание или друга физическа активност. Целта на инициативата е широкото популяризиране на здравословния начин на живот чрез редовни занимания с физически упражнения, вид физическа активност или спорт. Това е възможност на голям брой хора без разлика във възрастта и социалния статус, на хора с увреждания и такива в неравностойно положение, както и на хора от третата възраст, да участват в спортно занимание или конкретна физическа активност по общини, райони, квартали или на работните им места.

Досега, „България Спортува 2018“ привлече повече от 10 000 ентусиасти в градовете София, Пловдив, Благоевград, Бургас и Русе, сред които начинаещи, активно спортуващи, деца и хора с двигателни увреждания. „България Спортува 2018“ превръща част от избран градски парк в арена на различни спортни и тренировъчни активности. Отделни площи ще бъдат предназначени за силови  кръгови тренировки , а на други, ще бъдат представени нови спортни активности – канго джъмпс, фристайлър, източни бойни изкуства и каникрос – спорт с куче.

Ще бъдат представени тренировки за ранно физическо развитие на деца до 12 години – „Детето чудо“, тренировки за бременни, както и тренировки „Мама и бебе“ за проследяване на физическото възстановяване при наскоро родили жени.

По време на „Плевен Спортува“ ще бъде организиран Easy Credit Run & Ride Challenge, който ще стартира в 10:00 от две различни локации в града.

Колоездачите ще се включат в надпреварата от начална точка читалище „Съгласие“,  а любителите на бягането и ходенето ще стартират от спирка „Моста“, начало на парк Кайлъка. Финалът на предизвикателството ще бъде на Бригадирската поляна в парк „Кайлъка“, където Easy Credit ще наградят първите финалисти.

Всички посетители ще станат част от вълнуващия спортен ден, по време на който безплатно ще участват в познати и нови спортни занимания и игри, спрямо предварително изготвен график и капацитет на отделните групи/тренировки за деня.

За втора поредна година провеждането на „България Спортува“ е обвързано с кауза за изграждане на фитнес на открито, пригоден за хора с двигателни увреждания. През изминалата година такъв фитнес бе изграден в центъра на Борисовата градина. Генерален партньор на „БЪЛГАРИЯ СПОРТУВА 2018“ е Easy Credit, благодарение на които каузата на събитието ще бъде осъществена отново.

Каним всички да се включат в България Спортува – Световен ден на предизвикателството, да прекараме един ден в движение, музика и забава и да покажем, че спортът е за всички и за него възраст няма.

„Плевен Спортува“ на 23 юни от 10:00 часа в Парк Кайлъка – Бригадирска поляна.

За повече информация: www.bulgariasportuva.bg или във facebook https://www.facebook.com/BulgariaSportuva

Световен ден на предизвикателството – България Спортува 2018 се осъществява с финансовата подкрепата на Министерство на младежта и спорта. Каузата се осъществява с подкрепата на Easy Credit. Основен медиен партньор на събитието са Нова Броудкастинг Груп и Нет Инфо.

Организатори – Община Плевен, Българска Асоциация Спорт за Всички и Crowncept816.

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: