17 топ-дизайнери представя в Плевен Парадът на модата

19.06.2018 16:38

Модни дизайнери от България, САЩ и Кипър ще представят най-новите си колекции облекла на 66-тото издание на Парада на модата в Плевен. Това съобщи в пресклуба на БТА в Плевен Георги Ангелов, създател и режисьор на шоу-концерт-спектакъла.


Престижната продукция ще бъде показана тази неделя /24 юни/ от 20.00 часа на сцената на театър „Иван Радоев“ в Плевен. Седемнайсет създатели на мода от Далас, Никозия, София, Варна, Пловдив, Русе, Благоевград, Кюстендил и Плевен са се събрали, за да впечатлят публиката, а след спектакъла ще дадат възможност на публиката да си купят облекла, които е харесала, каза Ангелов.
От водещите български дизайнери отново е гост на шоуто Светла Димитрова, която е родена в Плевен – два пъти носител на националната награда „Златна игла“.
На сцената ще бъдат представени колекции за деца, тинейджъри и дами – облекла за всекидневието, за официални случаи, за коктейли и други събития, поясни режисьорът. Названията са интересни – „Дъждобрани“, „Еклектика“, „Импресия от миналото“, „Капани на моите собствени сънища“ и много други.
Ангелов посочи, че 29 години Парадът на модата в Плевен показва най-новите тенденции, предимно в българската мода, като представя развитието и творчеството на най-изявените родни създатели на облекла, както и техните най-млади колеги, студенти от Националната художествена академия.
Тази година ще участват дизайнери, които са се представили на модни ревюта в Париж, Милано и Пекин.
Община Плевен е подкрепила културното събитие, а негов патрон е кметът Георг Спартански.
Информация: БТА Плевен, снимка: архив Плевен за Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: