„Паяк“, служители на Инспектората и плевенска фирма в акция за спасяване на коте /снимки/

19.06.2018 13:02

Бързата намеса на граждани и институции днес доведе до спасяването на едно коте, скрило се в автомобил, паркиран на плевенска улица. За случилото се научихме от Антон Георгиев, общински съветник и управител на „Полюс ТМ“, който публикува снимки в социалната мрежа Фейсбук.

Случката се  разиграла тази сутрин в района на НУ „Христо Ботев“. По думите на възрастни хора малкото коте, но явно с голям късмет, било подгонено от куче. За да се спаси, то намерило убежище в автомобил, паркиран на улица до училището. Загрижени плевенчани, свидетели на гонката, преценили, че котето е в опасност. В този момент по улицата минал Антон Георгиев и разбрал за случилото се.

Собственичката на автомобила  с уплашеното коте

„Веднага звъннах на Общинския инспекторат, за да бъде осигурен „паяк“,  който да повдигне автомобила. Нямаше друга възможност, тъй като при запалване на двигателя котето можеше да пострада“, разказа пред „Плевен за Плевен“ общинският съветник. „Паякът“ повдигнал автомобила, а служители на „Полюс ТМ“ разглобили корите му и извадили уплашеното коте.

„Специални благодарности на Общински инспекторат, оператора на “паяка” и служители на “Полюс ТМ” , които съдействаха да бъде извадено котенцето, заклещено в двигателния отсек на автомобила“, добавя Антон Георгиев.

Снимки: Антон Георгиев

#тагове:

НАЙ-НОВИ: