Италианец е един от пострадалите при катастрофата край Долни Дъбник вчера

19.06.2018 9:08

Тежка катастрофа е станала вчера около 12:30 часа на първокласен път І-3 „Бяла-Ботевград“ пътен участък в близост до град Долни Дъбник, На място веднага са пристигнали полицейски екипи, които са установили, че водачът на лек автомобил „БМВ 320 и“ 23-годишен от Плевен, движейки се по посока гр. Плевен, навлиза в насрещната лента за движение и удря челно насрещно движещ се лек автомобил „Сеат Мии“ – управляван от 39-годишен от Република Италия, със статут постоянно пребиваващ в Република България. За това информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

За изваждане на пътниците от автомобилите съдействие са оказали служители от РСПБЗН – Плевен с техника за разпъване на огънатите ламарини. Вследствие на настъпилото ПТП са пострадали и двамата водачи.

Те са транспортирани от екип на ЦСМП в спешно отделение-Плевен, където им е взета кръвна проба.

От извършените медицински прегледи е установено, че водачът на лек автомобил „БМВ“ има фрактура на левия крак. Водачът на лек автомобил „Сеат мии“ е опериран по спешност, като му е извършена ампутация на палеца на дясната ръка. Пострадалите водачи са приети за лечение в УМБАЛ – гр.Плевен, без опасност за живота.

Уведомен е дежурен прокурор от РП-Плевен. Образувано е досъдебно производство, по което работата продължава.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: