26-годишният, убил баща си с брадва, остава в ареста, грозят го от 10 до 20 години затвор

18.06.2018 16:19

По искане на Окръжна прокуратура – Плевен съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ на мъж, във връзка с извършено убийство. Прокуратурата е привлякла В.Д. в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 116, вр. 115 вр. от НК. във връзка с извършено убийство на К. Д. на 14.06.2018 в гр. Плевен

По делото до момента са проведени множество действия по разследването. Своевременно е установен и задържан извършител на престъплението. От събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието – престъпление, които се наказват с лишаване от свобода от 10 до 20 години.
Съдът прие доводите на прокуратурата, че са налице двете алтернативно предвидени опасности – реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление. С оглед събраните данни за личността на обвиняемият, начина на извършване на престъплението – изключително жестокото и брутално отношение към баща му, при което без предупреждение от близко разстояние е нанесъл със значителна сила фатален за пострадалия удар с брадва в областта на главата му. Тези обстоятелства разкриват лице с висока степен на обществена опасност, поради което съдът взе мярка за неотклонение ”задържане под стража”.
Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – В. Търново.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: