Полицейски операции в Плевен и Кнежа срещу търговията с контрабандни цигари и тютюн

14.06.2018 9:40

В рамките на проведена полицейска операция по противодействие на контрабандата, съхранението и незаконното разпространение на акцизни стоки, вчера към 09:30 часа, униформените предприели претърсване на търговски обект – магазин в град Кнежа. Там те открили и иззели 34 кутии с цигари с марка „Karelia“ 80 mm, без български акцизен бандерол. За това информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Установено, че собственикът на търговския обект държи в кашон върху фризер в магазина и е изложил за продажба на рафт 138 броя кутии с цигари от различни марки с акцизен български бандерол, без да притежава разрешение за търговия с тютюневи изделия, издадено от Митница Свищов при агенция „Митници“. Тютюневите изделия са – 8 кутии с цигари марка „LD“ 100 mm, 5 кутии с цигари марка „Davidoff classic“ 80 mm, 5 кутии с цигари марка „Davidoff gold“ 80 mm, 10 кутии с цигари марка „Davidoff white“ 80 mm, 20 кутии с цигари марка „King classic red“ 100 mm, 20 кутии с цигари марка „Winston classic“ 100 mm, 20 кутии с цигари марка „Winston xs plus blue“ 100 mm, 20 кутии с цигари марка „Karelia“ 80 mm и 30 кутии с цигари марка „Karelia blue“ 100 mm. За извършената проверка в търговския обект е съставен констативен протокол като кутиите цигари – общо 138 броя с акцизен български бандерол са предадени с протокол за доброволно предаване от собственика. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Кнежа. По случая е образувана преписка за престъпление по чл.234, ал.1 от НК. Работата продължава.
Отново през вчерашния ден от 09:00 часа до 17:00 часа в Плевен беше проведена специализирана операция с цел недопускане и разпространение на акцизни стоки без бандерол на територията на кооперативен пазар. Служители на Второ РУ – Плевен в района на улица „Княз Александър Батенберг“ се намериха 15 броя черни полиетиленови плика, съдържащи жълто- кафява тревиста маса наподобяваща по цвят и мирис на тютюн с общо тегло 15 кг. За намереното количество е съставен констативен протокол.

В района на пазар до търговска маса са открити още 12 черни полиетиленови плика, съдържащи жълто-кафява тревиста суха маса, наподобяваща по цвят и мирис на тютюн с общо с тегло 12 кг. За намереното количество е съставен констативен протокол. Общото количество нередовна стока е 27 килограма. Насипният тютюн ще бъде предаден за експертизи.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: