Отличиха млади творци от областния етап на конкурса „С очите си видях бедата“

13.06.2018 14:07

Днес в сградата на Областна администрация – Плевен бе бъде открита изложба с отличените творби от областния етап на конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата”, след което бяха наградени млади творци. Това стана в присъствието на областния управител Мирослав Петров, Албена Тотева, началник на РУО-Плевен и комисар Станислав Атанасов, директор на РДПБЗН – Плевен.


В областния етап на конкурса тази година участват 56 броя рисунки, отличени на общинско ниво.
Целите на конкурса са да се пресъздадат със средствата на изобразителното изкуство познанията на децата и учениците за бедствията в световен мащаб, способите за защита и самозащита, действията на Единната спасителна система, засилване на интереса към професията на пожарникаря и спасителя и възпитаване на съпричастие към проблемите на човека, готовност за оказване на помощ, желание за участие в доброволческа дейност и опазване на околната среда.


Участниците в конкурса се класират според възрастта им в три групи – от 6 до 9 години, от 10 до 14 години и от 15 до 18 години. С оглед най-обективно определяне на знанията и уменията, децата и учениците са разпределени и в категории: ученици от всички общообразователни училища и обслужващи звена в системата на Министерство на образованието и науката; ученици от специализирани паралелки, училища и школи по изобразително изкуство; ученици от специални училища и домове за деца в неравностойно положение.

Снимки: Пресцентър, РДПБЗН-Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: