Фестивал на река Дунав организира Белене за трета поредна година

12.06.2018 12:50

В дните 29 – 30 юни в Белене ще се проведе Фестивал на река Дунав. „Възползваме се от Международния ден на река Дунав – 29 юни, за да организираме този празник. Той е своеобразна благодарност към реката, която минава край града ни. Провеждаме го за трета поредна година и е повод заедно да посрещнем Юлското утро”, сподели кметът на община Белене Милен Дулев.

Програмата предвижда кулинарно състезание под мотото „Беленска трапеза” със специалното участие на известния готвач Иван Звездев на 30 юни от 17.00 часа. Час по-късно ще е концертът „Дунав пее и играе”, в който ще се включат самодейни състави от региона. Любителите на риболова ще могат да изпробват късмета си в състезание по риболов на 30 юни от 8.00 часа. За децата ще има организирана забава под мотото „Дунавски детски свят” на 29 юни от 10.30 часа. Планиран е и велопоход до местността ХТК „Лимана” (рибарско селище) на 29 юни от 9.00 часа. Посрещането на Юлското утро на брега на река Дунав край Белене ще е на 30 юни от 21 часа с рок групите „Бандата на Пецата”, „ПО-РОК” и „Soda acoustic”.

Всички събития ще се провеждат в парка пред Посетителския център на Природен парк „Персина”.

Част от събитията във фестивалната програма ще се реализират благодарение на финансовата подкрепа по проект LENA на Програма за Транснационално сътрудничество „Дунав” (Interreg Danube Transnational Programme).

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: