Деца от Плевен сред победителите в националния фестивал „Принц и Принцеса на България“ 2018

12.06.2018 17:12

Шестият Национален конкурс „Принц и Принцеса на България“ 2018  се организира от Арт компания „Нови звезди“ и се проведе в курортен комплекс „Албена“.

В него  участваха  момичета и момчета на възраст от 4 до 16 години. За поредна година на морския бряг се събраха деца от всички краища на страната ни – Белово, Белене,Божурище, Велико Търново, Дупница, Ловеч, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Самоков,  София и други, информират от Арт компания „Нови звезди”, организатори на фестивала.

Участниците са победители и носители на специални награди от регионалните издания “Принц и Принцеса на България“ в различни градове. Надсловът, под който преминава всяко събитие от веригата е „Моя страна, моя България“.

Всеки ден беше изпълнен със събития. Четирите дни на Националния фестивал „Принц и Принцеса на България“ 2016  се оказаха много кратки за толкова емоции. Комплексът беше станал по-красив, по цветен, по-усмихнат от присъствието на децата.

Плевенската група по време на Вечерта на България

В първия ден се проведе Вечер на България. Той започна с пищен парад в комплекса. Участниците облечени в народни носии дефилираха, рецитираха български стихотворения и пяха български песни. Целият комплекс наблюдаваше с вълнение красивата патриотична гледка. Много от родителите също бяха облечени в народни носии и се включиха в представянето на своите родни градове. Те изненадаха журито и публиката с погачи,баници и други специалитети  и емоционално разказаха за  своите родни места, забележителности, празници… До късно залата на комплекса кънтеше, а вечерта завърши традиционно с хоро.

На вечерта на България групата от Плевен разказа за своя град и поднесе традиционна българска погача.

Красиви, но и много умни и талантливи деца се събраха на брега на морето. Това го показа и Деня за таланти. Шоуто беше невероятно, а участниците бяха много подготвени. Те пяха и танцуваха, показаха художествени съчетания и актьорско майсторство, а журито и родителите се забавляваха искрено и от сърце аплодираха малките изпълнители. Освен   участниците в конкурса, своите таланти показаха и децата от Звездното Детско Жури – миналогодишни победители.

Какво посещение на море щеше да бъде, ако децата не се срещнат с царя на моретата Нептун. Той излезе от морето заедно със своята Русалка.   А участниците във фестивала бяха подготвили подходящи костюми на морска тематика и дефилираха пред него.

Маргарита Крумова

Истинско шоу изнесоха и придружителите на участниците. След малките принцове и принцеси сцената беше превзета от майки, татковци и баби… Чаровни, усмихнати, щастливи, те се представиха не по-лошо от малките принцове и принцеси. Всички получиха награди и подаръци, а победителите – корони и ленти. Децата се вълнуваха и аплодираха смелостта на своите близки.

Финалната вечер се проведе във впечатляваща зала Вариете-Театър в курортен комплекс „Албена“. Шоуто се състоеше от три дефилета. Началото бе поставено от  впечатляващ народен танц на Даниел Кунов, а след това децата излязоха в общо дефиле  в народни носии от своите региони.

Вторият тур беше посветен на инициативата „Александра – принцесата ангел“. Арт компания „Нови звезди“ осъществява превантивна работа против насилие над деца във всички свои проекти. В рамките на Националния фестивал „Принц и Принцеса на България“  се връчва награда в памет на 8 годишната Александра, Тази година Ева Великова – майката на Александра избра Доника Баракова от Самоков.

Джулиана Кирицова

В дефилето, посветено на Алекс, децата представиха истински спектакъл, като всяка група беше подготвила специална постановка и хореография.

Третото дефиле беше по традиция в официални тоалети и всички се превърнаха в приказно красиви принцеси и принцове.  Вечерта на Финалното шоу завърши с тържествено дефиле за овации, фойерверки и традиционната песен – мото на фестивала – „Моя страна, моя България“.

Децата бяха оценявани от Национално жури от професионалисти и от Звездно Детско Жури съставено от миналогодишни победители.

Стефани Славчева

Фестивалът завърши с Церемония по награждаването. Всеки един от участниците заслужи награди и подаръци. Децата получиха подаръци от курортен комплекс „Албена“,  Победителите получиха ексклузивни корони, купи за момчетата и  специално изработени ленти, грамоти,  както и правото и отговорността да представят  България на международни фестивали, на които компанията е ексклузивен представител за България. Всеки си тръгна със спомен от незабравимата четиридневна приказка на брега на морето.

Виталий  Берков

От град Плевен участваха Виталий Берков на 4 години. Той беше един от най-малките участници и стана любимец на публиката и децата. Той получи наградата на хотел „Малибу“ и първо място при най-малките; Джулиана Кирицова – 9-годишна. Представи се с хип хоп танц и завоюва по-висока награда – ГРАН ПРИ; Михаела Христова – 9 г. представила се с вокално изпълнение е една от носителките на най-голямата награда на целия фестивал – СУПЕР ГРАН ПРИ; Маргарита Крумова – 12 г. представила се с вокално изпълнение е една от носителките на най-голямата награда на целия фестивал – СУПЕР ГРАН ПРИ; Стефани Славчева – 10 г – представила се с вокално изпълнение е една от носителките на най-голямата награда на целия фестивал – СУПЕР ГРАН ПРИ.

Михаела Христова

Програмата завърши с обща снимка за спомен на участниците от вълшебната приказка на брега на морето. Децата си тръгнаха с радост от новите запознанства и с обещание за нови срещи.

Снимки –  Илиян Методиев, Хайлайф

Арт компания „Нови звезди“

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: