Клуб „Трибали“ – Плевен участва на международен античен фестивал

11.06.2018 7:22

Сред руините на античен амфитеатър в кв. „Река Девня“ в гр. Девня на 9 и 10 юни се проведе грандиозен международен фестивал „Марцианопол – животът в древния град“.

Античен клуб „Трибали“ – Плевен с ръководител Милен Първанов се включи с пълна сила в епичните битки и демонстрации на оръжия и бойни техники от времето на славните траки.

Клуб „Трибали“ – Плевен е създаден през 2018 г. и неговото име е заимствано от името на древното тракийско племе трибали, което населявало в древността Северозападна България. Идеята за основаването му е породена от желанието на група плевенчани – приятели и съмишленици да популяризират един от най-старите народи на света – тракийският, както и да припомнят чрез изявите си, че всъщност ние българите сме потомците на старите траки владеели двата полуострова – Балкански и Малоазийски.

С вход свободен в двата фестивални дни имаше куп приятни изненади, като дегустации на тракийски вина, томболи и атрактивни гладиаторски двубои. Жителите и гостите на град Девня бяха пренесени  хилядолетия назад във времето, когато Девня всъщност е носила името Марцианопол.

Снимки: Милен Първанов

#тагове:

НАЙ-НОВИ: