Окръжна прокуратура- Плевен предаде на съд румънец, причинил катастрофа със загинали и ранени

08.06.2018 13:59

Окръжна прокуратура-Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу румънски гражданин, причинил катастрофа с двама загинали и двама ранени.  За това информират от Пресцентъра на Прокуратурата.

Обвинението срещу Г. Й. е затова, че на 20.09.2016 г., на път Бяла-Ботевград, в с.Радомирци, област Плевен, кръстовището на ул.“Васил Левски“ и ул.“Георги Димитров“, при управление на  товарен автомобил „Ивеко“ с румънска регистрация, нарушил правила за движение по пътищата, като управлявал МПС със скорост 80,30 км/ч и  при условията на независимо съпричинителство с починалия А. А., по непдепазливост причинил смъртта на две лица: А. А. и Л. Г., тежка телесна повреда на П. С. и средна телесна повреда на В. С. Престъпление по чл.343, вр. чл.342 от НК.

На 20.09.2016 година, обвиняемият навлязъл с управлявания от него товарен автомобил в с.Радомирци като се движел по път Бяла–Ботевград. Въпреки, че влязъл в населено място, обвиняемият не намалил скоростта, като се движел с 80,30 км/ч при разрешена максимална скорост от 50 км/ч. По същото време по ул. „Георги Димитров“ в с.Радомирци, в посока гр.Червен бряг се движел лек автомобил ВАЗ, управляван от А. А., който приближил кръстовището. Въпреки наличието на знак Б2 „Спри! Пропусни движещите се по пътя с предимство!“ А. А. навлязъл в кръстовището, без да пропусне движещия се по пътя с предимство товарен автомобил, управляван от обвиняемия. Обвиняемият възприел пресичащия лек автомобил, но не предприел действия да намали скоростта или да спре в момента на възникване на опасността, а продължил да се движи със скорост 80,30 км/ч. В резултат на пресичане на траекториите на движение на двете МПС последвал удар. При катастрофата са загинали шофьора на лекия автомобил и един от неговите спътници, а другите двама получили различни по степен телесни повреди.

Предстои насрочване на делото за разглеждане пред съда.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: