Официално откриха обект „Водопроводна и канализационна мрежа на Долна Митрополия“

07.06.2018 13:46

Днес официално бе открит обект „Водопроводна и канализационна мрежа на гр. Долна Митрополия /етап 1/ и довеждащ колектор към ПОСВ по проект „Интегриран воден цикъл Плевен-Долна Митрополия”. Официалната церемония, на която присъстваха областният управител Мирослав Петров, кметовете на Плевен и Долна Митрополия Георг Спартански и Поля Цоновска и председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев, започна с водосвет, отслужен от местен свещеник. Кметът на Община Долна Митрополия Поля Цоновска благодари на хората проявеното търпение по време на изпълнението на строително-ремонтните работи, на екипите, ангажирани с изпълнението на проекта и на Министерство на околната среда и водите.

”Най-важно е да са доволни потребителите на услугата, а не администрациите. Смятам, че тук, в Долна Митрополия, си свършихме добре работата. Съвсем отговорно заявявам, че приключихме със замърсяването на околната среда и с изтичането на води”, каза кметът на Община Долна Митрополия Поля Цоновска.
Общата дължина на изградената водопроводна мрежа 23 932 метра. Изпълнени са и 1075 сградни водопроводни отклонения, а второстепенната канализационна мрежа и главните колектори за битови води са с дължина 22 849 метра и 1109 брой сградни канализационни отклонения. Общата дължина на дъждовния колектор е 1253 метра.Стойността на изпълнените строително-монтажни работи е близо 17 милиона и половина без ДДС, като близо 15 млн. от тях са безвъзмездна финансова помощ.

Снимки: Областна администрация – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: