НУ „Христо Ботев” – Плевен отчете отлични резултати за учебната 2017-2018 година

07.06.2018 11:00

На проведения в края на учебната година педагогически съвет бяха отчетени резултатите за изтеклата 2017-2018 година. НУ „Христо Ботев” е за осма поредна година на първо място в област Плевен по резултат на НВО IV клас с бал 19.09. През учебната година учениците извоюваха множество награди от престижни състезания, фестивали и конкурси – национални и международни.


На Националното финално състезание към СБНУ 39 ученици имат максимален брой точки /50 т./.
Многобройни медали и награди спечелиха нашите ученици от математически състезания: Коледно, Великденско, Васил Левски, Иван Салабашев, Европейско кенгуру и др.
На петия финал на Международния турнир „Математика без граници”, в който ще участват 400 отбора и повече от 1000 състезатели от 15 страни, НУ „Христо Ботев” завоюва правото да бъде представено от най-много участници в областта – 3 отбора с по трима състезатели от 2, 3 и 4 клас и 4 индивидуални участия.
На Националния кръг на състезанието „Европейско кенгуру” са допуснати за участие само двама ученика от област Плевен, единият от които е четвъртокласникът от НУ „Христо Ботев” Калоян Илиев.
Отлично представяне на състезанието по български език и литература „Аз съм българче” с 2 първи, 1 второ и 3 трети места.


Множество първи места и призове донесоха и малките таланти от ВГ „Ботевци пеят” от престижните фестивали: „Отечество”, „Гергьвски люлки”, „Плевенско славейче”, „Фолклорни приумици”, както и участия в общоградски тържества без конкурсен характер.
Въпреки липсата на физкултурен салон, нашите спортисти завоюваха първи места в Детско-юношески плувен турнир, втори места в „Гимнастрада Зона Север 2018”, медали от детски маратон Pleven Friend ship marathon, второ място на футболен турнир за купата „Освобождението на Плевен”.
Училището разпалва българския дух и предава традициите на своите възпитаници чрез многобройни инициативи: Кукерски празник „Кукери на мегдана”, представяне на тракийски облекла, оръжия и историята на траките, пресъздаване на обичаите за Гергьовден с участието на ансамбъл за изворен фолклор „Гайдуница”, представяне на обичаят Лазаруване.
В празник на родолюбието се превърна и Междуучилищният литературен конкурс „140 години свободна България”.


Инициативата „Мост към поколенията”, проведена на 19 май 2018 година обедини многобройни бивши и настоящи възпитаници и учители от различни поколения. Училището бе превърнато в истински музей, който всички посетители разглеждаха с удоволствие и вълнение, търсейки своите учители, съученици, деца или внуци по старите снимки.
Приоритет за ръководството и екипа на НУ „Христо Ботев” е опазването на живота и здравето на учениците и по този повод е единственото училище в България, член на Института за пътна безопасност.
За дългогодишна цялостна професионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищното образование, директорът на училището бе удостоен с почетното отличие на МОН – „Неофит Рилски”.
Най-голямото начално училище в областта още от първите летни дни започна реализирането на инвестиционната програма на Община Плевен по ОП „Региони в растеж” по Проект „Подобряване на условията за предоставяне на модерни образователни услуги в областта на образованието”. По програмата ще бъде изцяло санирана сградата на училището, ще бъде изградена нова парна и ел. инсталация, пожароизвестителна система, ще бъдат освежени класните стаи и изцяло изградени модерни многофункционални спортни игрища с ударопоглъщаща настилка.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: