Районна прокуратура – Кнежа предаде на съд извършител на брутален грабеж

05.06.2018 13:57

Районна прокуратура – Кнежа внесе в съда обвинителен акт срещу извършител на грабеж. За това информират от Пресцентъра на Прокуратурата.

Обвинението срещу Г.Д. е за това, че в съучастие с неустановен към момента съучастник, като съизвършители за времето от 22.00 часа до 23.20 часа на 26.03.2017 г. в село Бреница в частен дом, отнел от владението на собственика П. П. мъж на 44 години, с намерение противозаконно да ги присвои чужди движими вещи – 1 500  лева и настолен компютър марка „Леново“, на стойност – 800 лева, всичко вещи на обща стойност – 2 300  лева, като за това употребил сила – нанесъл побой – удари в областта на лицето и тялото на пострадалия и го обездвижил, като вързал ръцете и краката му със скоч тиксо и текстилни ленти от пердета. Престъпление по чл. 198, вр. с чл. 20, от НК.

Пострадалият през деня сял царевица. Привечер се прибрал в дома си. Нахранил животните и около 21.00 часа си легнал и заспал. По някое време усетил човешки ръце, които го натискали в областта на раменете и лицето. Събудил се  и видял две маскирани лица, като единият го задържал към спалнята, а другият започнал да му нанася удари с ръце в областта на лицето. Докато го биели,  двамата нападатели повтаряли: „Къде са парите. Давай парите“. Пострадалият не издържал и казал къде  има скрити 1500 лева. Мъжете взели парите от посоченото място, претърсили навсякъде за още пари, като продължили да нанасят удари на пострадалият. Накрая завързали краката му, взели настолния компютър и напуснали къщата.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: