ОУ „Св. Климент Охридски”- Плевен отбеляза Световния ден на околната среда

05.06.2018 15:57

Днес отбелязваме Световния ден на околната среда. По традиция, както всяка година, ОУ „Св. Климент Охридски”-гр. Плевен се включи в отбелязването на празника. Тази година денят мина под мотото „5 юни- Световен ден на околната среда – „Скъсай с пластмасата”.

Във фоайето на училището беше сформиран кът, посветен на темата със специални презентации – дело на ученици от 7а и 7б клас.

Инициативата за честването на празника отново бе дело на преподавателя по биология и здравно образование и кл.ръководител на 6а клас в училището Ивелина Стоянова, която откри мероприятието с кратки уводни слова.

Ученици от 6а и 7б клас запознаха учениците от прогимназиален етап на училището с факти и с вредата от използването на пластмаса в ежедневието ни, която е пряк „виновник” за разрушаване на човешкото здраве и околната среда.

Специална презентация, относно видовете пластмаси и тяхната вреда беше представена от ученичката от 7а клас Преслава Георгиева.

Целта на мероприятието беше да покаже колко по-хубав би бил светът ни, ако нямаше пластмаса или поне колко по-добре би било,  ако знаем как правилно да боравим с нея.

Снимки и информация: ОУ „Св. Климент Охридски” – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: