Отборът по шахмат на МГ „Гео Милев“ – Плевен е шампион в младшата възраст

04.06.2018 8:45

Докато се играеше първият кръг на ДИП до 8 и 10 години, домакините от СКШ „Спартак Плевен XXI“, научиха много радостна новина. На завършилия финален кръг на Ученическите игри (5-7 клас), отборът на МГ „Гео Милев“ спечели убедително първото място побеждавайки деветте си противника и постигайки 31 точки от 36 възможни. Това едва ли е изненада. Отборът е хегемон в ученическия шахмат,но успехите му са предимно в старшата възраст, където 6 пъти е ставал шампион.

В младшата обаче бе ставал само през 2002 година, а през последните две години отборът се класираше на все на второ място в страната. Тази година това бе поправено и първото място бе спечелено убедително. Всички състезатели са и активни състезатели в своите клубове. Капитанът на отбора Валентин Митев, който е един от най-силните български юноши се сътезава за „Ан Пасан“(София), като преди първенството игра с успех и в мъжкия отбор на клуба си. Останалите състезатели Кристиан Георгиев, Кристиан Милев, Ева Русева и Катрин Нинова са състезатели на СКШ „Спартак Плевен XXI“, като трима от тях само преди десет дена представиха достойно България на турнир в Македония.
Сега предстоят и финалите в старшата възраст (8-10 клас), които ще бъдат в Хасково.
Там отборът на МГ „Гео Милев“ също ще се бори за първо място и има реални шансове да направи „дубъл“ със злато в двете възрасти.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: