Деца от центрове за настаняване от семеен тип в Плевен ще участват във Фестивал на радостта

04.06.2018 14:54

Деца от центрове за настаняване от семеен тип в Плевен и Велико Търново ще участват в 22-ия Фестивал на радостта, организиран от Обществен фонд „Детство“ със съдействието на спонсори и доброволци. От 5 до 12 юни в Националния детски комплекс в с. Ястребино ще се съберат  135 деца на възраст от 4 до 12 години и техни учители и възпитатели. Тази година основната тема на фестивала е „Природата – наш общ дом.“.

Децата ще се изявят на фестивалната сцена, ще гледат  спектакъл на Държавния куклен театър в Търговище,  ще участват в състезания „Бързи, смели, сръчни”, ще творят в клубовете по приложно изкуство, музика, фотография,театър,ще разучават народни танци, ще се забавляват на дискотеката, ще играят на воля.

На финала на празника ще бъде открита  изложба с детски творби  „Природата – наш дом”, последвана от гала концерт. За ръководителите организаторите са предвидили  сесия по арт-терапия.

Целта на фестивала е да акцентира върху ролята на изкуството за личностното развитие на децата от социални институции, за реализиране на творческия им потенциал; за преодоляване на проблеми в общуването им с деца и възрастни. Децата  изживяват радост, зареждат се с положителни емоции; повишава се самочувствието им.

Девизът на Обществен фонд „Детство“ е “Доброто ражда добро”.  Сдружението е удостоено е с благодарствена грамота на Националното сдружение на общините в България “…за всеотдайна грижа за децата с трудна съдба от всички български общини”.

До сега в проектите и програмите на Сдружението са включени близо четиристотин хиляди деца.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: