Мажоретният фестивал в Левски – слънчев празник на младостта, танца и красотата (галерия)

02.06.2018 14:11

Празнично дефиле и концертна програма на мажоретните състави от три възрасти на град Левски, състави от градовете Летница, Павликени, Горна Оряховица, Велико Търново и младежкият духов оркестър Youth Brass Band на град Ловеч с ръководител Тотко Рогашки зарадваха днес жителите и гостите на град Левски.
Кметът на община Левски Любка Александрова, след като в Международния ден на детето – на 1 юни, с радост подари на децата прекрасна детска площадка, днес в Деня на Ботев и загиналите за свободата на България приветства с добре дошли всички на Мажоретния фестивал, празникът на красотата, грацията и съвършенството.


Фестивалът под патронажа на кмета на общината Любка Александрова се организира от Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни в гр.Левски под наслов «С танц и красота да направим по-добър света» и има за цел да популяризира и съдейства за развитие на извънкласни и извънучилищни дейности за превенция на рисковото поведение.


Възникнал преди 7 години в резултат на упорития труд и постиженията на мажоретните състави на гр.Левски с ръководители Валя Маркова и Соня Дунева и подкрепата на Община Левски, шестото издание на фестивала е поредно доказателство за професионализма, хъса и желанието на златните момичета на град Левски с танц и красота да направят по-добър света. Мажоретният фестивал днес беше и с благотворителна кауза – Да помогнем на Хриси за набиране на средства за операция на гръбначния стълб.

Златните момичета на град Левски – шампионки на България в Националния фестивал „Мадарски конник” с ръководители Валя Маркова и Соня Дунева откриха фестивала. Момичетата на град Левски вече пишат история, в която трето поколение мажоретки, деца от детските градини днес зарадваха публиката. В своето дебютно участие мажоретките от втора възрастова група се класираха на второ място в Националния фестивал „Мадарски конник”. Приятна изненада за публиката днес беше танцът на мажоретките от трите възрастови групи, който те сами са създали.

Днес на площада в град Левски много настроение на публиката подариха и: Мажоретен състав към ОУ ”Вичо Грънчаров” – Горна Оряховица с ръководител от основаването му досега Розалия Нанкова – носител на многобройни престижни отличия, МС към ОУ „Св. Климент Охридски” – Павликени с ръководител Румяна Недкова за четвърти път участници във фестивала, МС към Териториалната агенция на НАП гр.Велико Търново любимци на публиката, МС „Дъга” към НЧ”Н.Й.Вапцаров” – Летница – редовни участници във фестивала в Левски с ръководител Соня Дунева, духовият оркестър от гр.Ловеч с р-л Тотко Рогашки.
Кметът на община Левски Любка Александрова с благодарност, че заедно с красота искаме да направим по-добър света, връчи на всички участници плакет за отлично представяне на мажоретния фестивал.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: