В Плевен посрещнаха танцьори от 20 клуба за фестивала „Любимото ми хорце“ (галерия)

02.06.2018 15:03

Четвъртият национален фолклорен фестивал „Любимото ми хорце”, организиран от плевенския Клуб „Северняците“ с ръководител Джейлян Демирев, бе открит тази сутрин на сцената на Летния театър в „Кайлъка“. Според регламента, фестивалът е без конкурсен характер, като в него участват 20 състава от цялата страна – от Варна, София, Ботевград, Ловеч, Шумен, Разград, Плевен, Пордим, Левски, село Драганово. Всеки от тях има на разположение 8 минути, в които да представи своите умения.

Проявата започна с изпълнение на химна на Република България, след което домакините посрещнаха по стара българска традиция – с хляб и сол, участващите колективи. Джейлян Демирев благодари на всички, които за поредна година са в Плевен, за да се включат във фестивала. Специална благодарност той отправи и към своите възпитаници, които само преди броени дни – навръх 24 май, направиха опит за рекорд на Гинес, представяйки 65 автентични хора на площад „Възраждане“. В знак на признателност за танцьорите от „Северняците“ имаше и изненада – самолет прелетя над „Кайлъка“, развявайки транспарант „10 години „Северняците“.

Традиционно, събитието откриха домакините, като възможност за изява получиха и по-малките възпитаници на клуба – на възраст от 6 до 18 години.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: