В ДГ „Калина“ – Плевен тържествено изпратиха 47 бъдещи първолаци

31.05.2018 8:16

С тържества под мотото „Довиждане, детска градина! Здравей, първи клас!“ 47 деца от група „Приказен свят“ и „Мечо Пух“ при ДГ „Калина“ се разделиха с любимите учителки П. Менкова, С. Димитрова, М. Димитрова и Ели Ставрова , както и с П. Михайлова – учител по музика, медицинската сестра М. Димитрова и лелите.
С песни, стихове, танци, с много усмивки, но безспорно и с тъга, децата от подготвителните група се сбогуваха с играчките в детската градина, за да ги заменят на есен с пъстрото букварче и да тръгнат с него по пътя на знанието.


Благодарим ви прекрасни деца, че бяхме заедно, няма да ви забравим! Пожелаваме ви успех в първи клас!!!- през сълзи пожелаха учителките им.
На двете тържества присъстваше г-жа Ж. Атанасова директор на детска градина „Калина“, която преди да връчи удостоверенията на децата се обърна към техните родителите и благодари за доверието, че са поверили децата на екипите в детското заведение: Уважаеми родители, пред Вас са вече порасналите Ви деца. Вярвайте в тях, помагайте им, те знаят повече от това, което си представяте, те са готови за новата социална роля „ученик“. Скъпи учители, поклон пред труда Ви, пред търпението Ви и умението Ви малките деца, които плачеха в началото, днес да са мотивирани бъдещи първокласници, да сътворите едно приятелство, да обезоръжите тревожността и агресията , да им предадете своите знания !Поклон пред обичта Ви към тях, децата на Плевен, нашите – ваши деца! На добър час мили деца, бъдете добри хора, успешни и щастливи! За Вас започва едно вълнуващо прекрасно пътешествие до вълшебството на словото и математиката, ще се докоснете до невероятния свят на технологиите и тайните на Вселената! Пожелавам Ви много нови знания, позитивни вълнения и открити хоризонти!!!Бъдете любознателни и смели, не се колебайте да преследвате мечтите си!
В края на празника децата получиха огромна торта, свитъци с пожелания, албуми със снимки от живото им в детската градина и подаръци, а те обсипаха своите учителки с прегръдки, целувки и цветя. На следващата вечер родители ,деца и учители се веселиха в детска дискотека.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: