Георг Спартански: Участието ми в президентската делегация в Русия е изключително висока чест за Плевен – и от руска, и от българска страна

28.05.2018 16:24

За Плевен е изключително висока чест – и от руска, и от българска страна, че имаше свой представител в делегацията на президента Румен Радев при визитата му в Русия. Това заяви на днешния брифинг на ръководството на Община Плевен кметът Георг Спартански. Както писахме, той бе единственият български кмет, поканен в президентската делегация. По думите му, поканата за неговото участие е висока оценка за нивото на събитията, организирани по повод 140-годишнината от Плевенската епопея, както и за грижите, които местната администрация полага за многобройните паметници на героите, паднали за свободата на Плевен. Отстояхме позицията, че Плевен е град, свързан исторически с Русия и съм убеден, че след тази визита позитивите за нашия град ще са големи, категоричен бе Спартански, допълвайки, че предстоят стъпки за раздвижването на културно-историческия туризъм.

Също така, кметът на Плевен сподели, че чрез президентския протокол е поднесъл на Владимир Путин плакет, изработен по повод 140-годишнината от Плевенската епопея.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: