Танцов ансамбъл „Дъга“ – Плевен с най-високото отличие от национален конкурс

25.05.2018 10:36

След участие в един от шестте квалификационни кръга на Националния фолклорен фестивал-конкурс „Бъдност за талантите на България“, провел се в Плевен, Танцов ансамбъл „Дъга“ с две от възрастовите си групи – втора /8-10 год./ и четвърта /15-18 год/ бе допуснат с максимален брой точки – 120 т., до заключителния етап, който се проведе в София от 11 до 13 май. Това съобщи ръководителят на ансамбъла Албена Кръстева.

Конкурсът се провежда в четири направления: 1 – инструментален фолклор; 2 – вокален фолклор; 3 – танцов фолклор; 4 – словесен фолклор и в две категории: А – професионална и Б – любителска. В направление „Танцов фолклор“, категория Б, танцьорите от двете възрастови групи на ансамбъла бяха удостоени с най-високото отличие в надпреварата – „Национален лауреат първа степен“. Като победители в конкурса, те получиха дипломи, купи и подарък-ваучер с 25% бонус за участие в Нестия фестивали – 2018 г.

„Много съм щастлива, че талантът на децата бе оценен достойно.Тази награда е признание за нашия труд, всеотдайност и упоритост. Гордея се с нея и с децата, които я завоюваха“, сподели ръководителят на Танцов ансамбъл „Дъга“ Албена Кръстева. „Следва Годишният ни концерт, който ще се проведе на 3 юни в зала „Катя Попова“ от 18.30 ч., а малко по-късно и съвместното ни участие със Северняшки ансамбъл „Иван Вълев“ и още четири танцови колектива от града. Под мотото „Децата на Плевен танцуват“ на 14 юни от 19 ч. в Летен театър „Кайлъка“ ще зарадваме плевенската общественост с един пищен и колоритен танцов спектакъл. Билети могат да се закупят от ръководителите на съставите, които ще участват в концерта или от Центъра за работа с деца всеки делничен ден от 9 до 14 ч., информира още Кръстева.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: