Осем години пандиз за мъж, направил опит за убийство в Плевен

23.05.2018 13:56

Мъж, извършил опит за убийство ще изтърпи наказание от осем години лишаване от свобода при строг режим. Той е осъден по внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Плевен и след разглеждане на делото на три съдебни инстанции.

С. Д. е признат за виновен за това, че на 13.01.2017 г. в гр.Плевен, направил опит умишлено да умъртви Ш. М., като деянието е останало недовършено поради независещи от дееца причини – престъпление по чл.115 вр. с чл.18 ал.1 от НК.

Обвиняемият и пострадалият са съседи, но били в лоши отношения, тъй като преди година при възникнал между тях инцидент С. Д. нападнал и пробол с нож Ш. М. На 13.01.2017 г., вечерта в дома на пострадалият се събрала компания, която празнувала „Банго Васил”. Около 22.00 часа в къщата влязъл и обвиняемият, който видимо бил употребил алкохол и искал да се присъедини към компания. Присъствието му обаче било нежелано от Ш. М., който му заявил да напусне. Малко по-късно пострадалият излязъл, за да помогне на един от гостите да отиде до дома си. На улицата срещнал обвиняемият, който поискал обяснение за това, че не го е допуснал в компанията и му нанесъл четири удара с нож

Присъдата е влязла в сила.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: