Окръжна прокуратура – Плевен приведе в изпълнение осъдителни присъди на извършители на жестоко убийство

23.05.2018 13:52

По обвинение на Окръжна прокуратура – Плевен, извършители на убийство са осъдени. Присъдите влязоха в сила, след като делото е разгледано на три съдебни инстанции. В. А. ще изтърпи наказание от 20 години лишаване от свобода при строг режим. З.Р. е осъден на 17 години лишаване от свобода при строг режим. Двамата са осъдени за убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост – престъпление по чл.116 от НК. На И. Р. е наложено наказание от 5 години лишаване от свобода за престъпление по чл. 170 от НК.

В. А. и З. Р. са признати за виновни за това, че на 01.06.2015 г. в с.Петърница, обл.Плевен, умишлено умъртвили Митко М., по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост, като деянието е извършено предумишлено и смъртта 28-годишния мъж е настъпила на 16.06.2015 г. в болница в гр. Плевен.

Третият участник И. Р. е признат за виновен и осъден за това, че в. с. Петърница, заедно с В. А. и З.Р. влезли в чуждо жилище, като употребили за това сила и като деянието е извършено нощем от две и повече лица. Престъпление по чл.170 ал.2 от НК.

Тримата подсъдими и всички близки от рода им били в изключително лоши отношения с друга фамилия, като между двата рода имало непоносимост и често възниквали скандали, насочени предимно срещу Митко М. Поводът в последната година бил, че убитият закупил къща в с. Петърница в близост до тяхната. На 01.06.2015 г. роднините на подсъдимите решили, че трябва да се саморазправят окончателно с членовете на другата фамилията. Въоръжени с тояги, вили, колове и др., нападнали къщата на враждуващата фамилия, започнали да чупят с камъни стъклата на прозорците, разбили входната врата и нахлули вътре нападайки членовете на семейството. При саморазправата най-тежко пострадал Митко М., който в резултат на нанесените му рани и въпреки извършените операции по-късно починал в болницата.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: