Концерт за словото, учителите и дарителите се проведе в Победа

23.05.2018 12:32

В навечерието на 24 май – Ден на славянската писменост и култура, в НЧ „Зора-1990г.” – село Победа, се проведе празничен концерт, посветен на словото, учителите и дарителите. Гости на събитието бяха настоящи и бивши учители, кметът на с.Победа Даниела Александрова, дарители на читалищната библиотека, културни дейци и жители на селото.

В празничната програма взеха участие ученици – възпитаници на Читалището. Те изпълниха стихове, възхваляващи делото на Кирил и Методий, и рецитал, изпълнен с признателност към учителското дело.

От името на читалищното настоятелство бяха поднесени  цветя и поздравителни адреси за присъстващите учители. Спазена беше традицията  за връчване на Грамоти на читалищни дарители. През 2017 г. своя принос за обогатяване фонда на читалищната библиотека дадоха Нина Петрова, Диана Стоянова, Надка Пешева и Николина Гугуди.

Поздрав към читалищните дейци поднесе председателят на читалищното настоятелство Даринка Николова – бивш директор на училището в селото и настоящ учител в гр.Тръстеник. Тя подчерта, че в село Победа от 9 години няма училище, но просветителската и културна дейност не е замряла, а напротив привличат се деца и подрастващи, които с радост участват в читалищните празници и инициативи.

Читалищният екип апелира към всички присъстващи в залата да съхраним и умножим богатствата на българската книжнина и духовност.

Нека завещаното ни от Солунските братя пребъде в делата ни!

Снимки и информация: НЧ „Зора-1990 г.”-село Победа

#тагове:

НАЙ-НОВИ: