Първокласни пилоти се вляха в ятото на инструкторите на летище „Долна Митрополия“

22.05.2018 16:43

От днес ятото на инструкторите във Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски” се увеличи с още двама пилоти. След проведен изпит старши лейтенант Светослав Пентиев и старши лейтенант Александър Иванов бяха допуснати до инструкторска работа на самолет „Pilatus” РС – 9М.


За да достигнат до този етап от професионалното си развитие, те завършиха курса за интензивна летателна подготовка, който се проведе поетапно на самолети РС-9М и на L-39 ZA. Младите пилоти усвоиха широк спектър от способности и присвоиха степен за класна специалност „Военен пилот – първи клас”.
Обучението им продължи с наземни и тренажни занятия за инструктори по Програмата „Усъвършенстване на подготовката на РС-9М”. Придобиха знания по методиката за летателно обучение, авиационна психология, военна педагогика и изпълниха предвидените полети от втора кабина за придобиване на инструкторска правоспособност.


Изпитът се проведе под контрола на командира на ВВУБ „Георги Бенковски” – полковник Петър Банков, с изпитващи майор Пламен Ковачев и капитан Борислав Цанов. Тяхното мнение бе, че бъдещите инструктори се справят отлично, притежават необходимите качества, висока мотивация и увереност да обучават курсантите-пилоти.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: