Изложба „Духовни ценности“ откриват днес в Плевен

20.05.2018 9:32

Изложба-живопис „Духовни ценности“ ще бъде открита от Андреас Михалидис, генерален секретар на Интерпарламентарната асамблея по православие, днес от 18.00 часа в зала „РОС-АРТ“, хотел „Ростов“ в присъствието на делегация от Интерпарламентарната асамблея по православие и журналисти.

Изложбата е посветена на 25 години от създаването на ИПАП.

Входът за официалната част е с покани. От 18.45 часа всеки желаещ може да разгледа изложбата-живопис „Духовни ценности“.

Експозицията включва творби на 25 художници и е подредена лично от акад. Светлин Русев в галерия „РОС-АРТ” в хотел „Ростов”. Сред тях са платната на акад. Светлин Русев, Милко Божков, Иван Велчев, Долорес Дилова, Огнян Кузманов, Валентин Колев, Атанас Атанасов, Нина Русева, Георги Божилов – Слона, Николай Бузов, Анна Топалова, Весела Петрова, Катя Христова, Пламен Моневски.

Част от картините са от провелия се в края на месец март пленер „Православни ценности”. Други са от личната колекция на Васил Антонов, а трети – от пленери, които той е организирал  и провеждал преди години с акад. Светлин Русев и негови ученици – вече утвърдени и бележити художници.

Акад. Светлин Русев, е нарисувал картината „Пиета“ специално за „Духовни ценности”. Тя е създадена по идея на Васил Антонов и е поставена на плаката за събитието.

Изложбата е една от многото инициативи, които народният представител е предприел по случай 25-тата годишнина от създаването на Интерпарламентарната асамблея по православие, на чието ръководство -Международният секретариат, Антонов е член.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: