БМЧК – Плевен подкрепи финансово 15 абитуриенти в неравностойно положение

18.05.2018 12:51

На 1 април по случай един от най-големите християнски празници – Цветница, доброволците на Българския младежки Червен кръст – Плевен, организираха традиционна фондонабирателна кампания. Младежите бяха изработили множество картички, хартиени орнаменти и украски за предстоящия празник, с които успяха да съберат категоричната сума от 1 246,77 лева, въпреки лошите метеорологични условия в денят на акцията. Този път различното във фондонабирането беше предназначението на събраната сума от доброволците. Младите червенокръстци решиха да помогнат на абитуриенти от неравностойно социално положение в областта.
Със събраната сума, се подпомогнаха двама абитуриенти от гр. Пордим, петима от гр.Гулянци, петима от Гимназия с преподаване на чужди езици – гр.Плевен и трима от Държавно Финансово-Стопанска Гимназия „Интелект“ – гр.Плевен. Младите абитуриенти получиха определена сума по банков път, с която да бъдат подкрепени за предстоящият им празник. Така, заедно с помощта на всички хора, с добри сърца, както и с неуморния труд на доброволците ни, успяхме на помогнем на 15 абитуриенти с обща сума 1 500 лева, посочват от БМЧК – Плевен.
Българския младежки Червен кръст – Плевен благодари на всички, които неуморно и безусловно се включват в нашите инициативи, както и на най-скъпите ни хора – нашите доброволци за отдадеността. Искрено вярваме, че заедно направихме празника на тези младежи малко по-добър и малко по-светъл, споделят младите червенокръстци.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: