71-годишен швейцарец е сред участниците в тазгодишния Маратон на приятелството в Плевен

17.05.2018 8:58
Тази неделя (20 май), ще се проведе петото издание на „Маратон на приятелството“ в Плевен. Състезанието се превърна в най-голямото и цветно спортно събитие в региона и тази година се очаква да привлече отново голям брой участници от различни държави, сред които Непал, Русия, САЩ, Великобритания и други. Сред записалите се на дългите дистанции е и 71-годишен швейцарец. Очакват се и голям брой участници, които да станат част от т.нар. детски маратон, съобщават организаторите на спортната проява.
 
Част от средствата, набрани чрез таксите за участие, се отделят за дейности, свързани с развитието на град Плевен. В тази връзка, в петък (18 май) ще бъде открита площадка за шах в парк „Кайлъка“, изградена с подкрепата на „Маратон Плевен“. По време на откриването й ще бъде обявена и каузата на събитието за следващата година.
 
На 19 май (събота) в 17:30 ч. в зала „Катя Попова“ ще започне техническата конференция, а от 18 ч. традиционното „паста парти“. 
 
Стартът на маратона ще бъде даден в 9:00 ч. на 20 май (неделя) от реновирания централен площад на града. В 9:10 е началото на детския маратон, а от 9:30 на безплатния градски 3-километров крос „Аз мога“. Церемония по награждаване ще има от 10 ч. сутринта за децата и „Аз мога“, а от 14 ч. и за участниците на дългите дистанции. 
Снимка: архив
#тагове:

НАЙ-НОВИ: