Йога студио „Дар“ – Плевен организира основен курс по йога за абсолютно начинаещи

17.05.2018 17:34

„Йога не е древен мит, потънал в забвение. Това е най-ценното наследство на съвремието. Тя е основната потребност на днешния ден и културата на утрешния”

(Свами Сатянанда Сарасвати)

От 22 май до 21 юни Йога студио „Дар“ – Плевен организира основен курс по йога за абсолютно начинаещи. Практиките ще се провеждат вторник и четвъртък от 18:30 до 20:00 ч. и ще бъдат водени от Даринка Тодорова и Ивайло Иванов. Курсът включва основни теоретични и практически понятия за йога: асани (упражнения) за начален етап, крокодилски упражнения за гърба, основен комплекс от асани, пранаяма – дихателни практики, техника за успокоение на ума – релаксация. Курсът по йога е насочен към хора, които не са се занимавали или имат малко общи познания, но биха искали да навлязат по-навътре в света на йога. Подходящ е както за жени, така и за мъже и няма възрастови ограничения.

Необходимо е предварително записване до 21 май и предплащане. Цената е 50 лв. Часовете могат да се посещават само от един човек. Места за курса – 10 човека. Записването гарантира място в залата и провеждането на занятието. Пропуснатите часове не се компенсират. В случай че се налага отсъствие може да се вземат пропуснатите часове, ако това е предварително уговорено с инструкторите.

За информация и записване: гр. Плевен, ул.Васил Левски № 1 – в сградата на ОАПС, ет.11, офис. 8

Даринка Тодорова: 0879 / 698 791

Ивайло Иванов: 0878 / 404 403

За Йога студио „Дар“ – Плевен

Йога студио „Дар“ – Плевен вашето място ТУК И СЕГА! Пространство, създадено с много любов – за йога, релакс, спокойствие, самопознание и личностно развитие! Дар от сърцето!
Намира се на удобно и комуникативно място в централната част на Плевен. Студиото е напълно оборудвано, така че да се чувствате удобно и уютно за времето прекарано при нас. Ние имаме за цел да ви запознаем с класически йога практики, преподавани традиционно в Кайвалядхама – едно от най-старите йога училища в света. Така също и по-динамични съвременни йога практики, дихателни практики, очистителни практики и… много усмивки.

За йога

Йога е наука за правилния начин на живот и като такава е предназначена да стане част от ежедневието. Редовната практика води до подобряване на здравето, тонизиране и стягане на тялото, засилване на волята и стремежа ни за преодоляване на пречките на този свят, чрез промяна на начина ни на живот и поведението ни. Чрез нея ставаме умиротворени и осъзнати, проявяват се качества като любов, смирение, състрадание, вяра…

И така постигаме живот, изпълнен с хармония, радост и спокойствие.

Истинската магия на йога не се крие в някакви специални движения.Тя трансформира живота на тези, които я практикуват, в това число и на самите вас. Когато се отправите на вътрешното пътуване в йога, ще изкачите привидно невъзможната за изкачване планина. Ще преминете през непреодолими на пръв поглед препятствия. Покорявайки непокоримото, вие ще получите неизбежно достъп до онова усещане за себе си, което е над борбата. Все по-често ще се връщате на онова място вътре във вас, което е винаги спокойно, изпълнено с енергия и любов. Само с издигането над илюзорния свят на ограниченията вие ще можете наистина да прекосите тези лъжливи граници в своята практика и в своя живот. Мъдростта, придобита по пътя на самоосъществяването, ще ви помогне да познаете себе си дълбоко, непосредствено и мощно и да накарате вашия вътрешен Аз да заблести. Ще станете свидетели не само на промяната на своето тяло, а и ще се чувствате заредени с повече енергия. В действителност ще бъдете по-щастливи и състрадателни.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: