Вагинално подмладяване с СO2 лазер

16.05.2018 8:34

Д-р Наталия Димитрова завършва медицина 2001 година в Медицински Университет, Плевен. През 2007 година придобива специалност по дерматология и венерология в Медицински Университет, Плевен. Член на Българското Дерматологично Дружество и Български Лекарски Съюз. Участник в множество конференции по дерматология и естетична медицина.

Допълнителни квалификации:
ХИМИЧЕСКИ ПИЛИНГ, МЕЗОТЕРАПИЯ И ФИЛЪРИ, КОЛАГЕНОВА МЕЗОТЕРАПИЯ, ФИЛЪРИ, ПРИЛОЖЕНИЕ НА БОТУЛИНОВ ТОКСИН, ПРИЛОЖЕНИЕ НА ELOS ТЕХНОЛОГИИТЕ В ДЕРМАТОЛОГИЯТА И КОЗМЕТИКАТА, ТРЕЙДЛИФТИНГ, МИКРОСКЛЕРОТЕРАПИЯ

Какво представлява „Синдромът на вагинална релаксация“ и кои са причините за него?
– Синдромът на вагинална релаксация (Vaginal Relaxation Syndrome) се определя като увеличаване на вътрешния диаметър на вагиналната стена. Това може да доведе до намален контакт при полов aкт и на сексуално неудовлетворение за жената и нейния партньор. Причината за това най-често е естественото раждане (особено след второ и следващи), вродена слабост на съединителната тъкан с напредване на възрастта и други.
Кои са предимствата на лазерните терапии като неоперативен метод на лечение?
– Съвременните иновации в медицината и стремежът към все по-неинвазивни процедури даде ценно оръжие на лекарите – нехирургично лечение с лазер за стягане на влагалището. Лазерните терапии за вагинално подмладяване се утвърждават като достъпен, неоперативен метод за лечение.
Лазерът има термо-стимулиращ ефект върху колагена на вагиналните стени, което води до преструктуриране и стимулиране на нов синтез на съединителната тъкан. Това води до затягане на вагиналния канал и в резултат на това по-голямо сексуално удовлетворение.
Как протича лечението?
– Лечението е кратко и обикновено включва 3 сесии през 1,5 месеца.
Терапията протича в две стъпки. Лекарят поставя, стъклен спекулум, който ограничава контакта на влагалището с лазерния накрайник. В спекулума се поставя лазерът, с който се обработва лигавицата на влагалището по цялата дължина, два или три пъти. По време на процедурата не се усеща болка или парене, възможно е при обработката към входа на влагалището да се усети малко по-силно парене, което трае секунди. В края на терапията се поставя обезболяващ гел на входа на влагалището, малките срамни устни и уретрата, след което зоната се обработва с лазер. Може да се усети слабо парене.
Продължителността на процедурата е между 30 и 40 минути.
Кои са противопоказания при това лечение?
– Инфекция във влагалището, менструация, бременност и след родилния период, венерически болести, при гинекологични заболявания и онкологични заболявания.
Процедурата е слабо ефективна е при затлъстяване с BMI >40, както и тежка степен на пролапс, След терапия е възможно засилено влагалищно течение 2-3 дни след процедурата, рядко, слабо кървене.
Ефектът от процедурите?
– Забелязва още след първата процедура. След направени 2 или 3 терапии, резултатите се задържат до 18 – 24 месеца. Обикновено се препоръчват поне две процедури. Удовлетвореността след терапията е над 97%. Средно влагалището се стеснява с 17%. Процедурите се правят веднъж месечно.
Следпроцедурните грижи?
– Възстановяването е изключително бързо, без необходимост от използване на аналгетици и антибиотици. Не са необходими специални грижи след процедурата.
Необходимо е въздържане от сексуални контакти до седмица след процедурата. Да се избягва поставяне на тампони 4 седмици след терапията. Не се препоръчват тежки физически усилия минимум 2 седмици след терапията.

За контакти:

Дермато-козметичен център Арт-медика Плевен
гр. Плевен, ул Ресен № 15 (улицата зад съдебната палата), тел. 0878681490, 0898816845
www.art-medica.eu
e-mail: [email protected]

#тагове:

НАЙ-НОВИ: