Кметът Спартански благодари на всички плевенчани, включили се в отстраняването на последствията от стихията

16.05.2018 13:54

Своята благодарност към всички жители на Плевен, включили се със собствени сили в отстраняването на последствията от вчерашната буря, отправи кметът Георг Спартански. Това стана на извънредна пресконференция, на която градоначалникът даде подробна информация за информацията в общината към момента. Изключително съм щастлив от факта, че много граждани предложиха помощта си непосредствено след като стихията отмина, сподели Спартански, допълвайки, че доброволците са се включили към екипите на Отдел „Екология“ и „Паркстрой“.

Обобщавайки ситуацията, създала се след бурята, Георг Спартански се спря и на резултатите от санитарната сеч, извършена преди време в Плевен. Той припомни, че когато тя беше в ход мнозина „специалисти“ изразиха мнение, че по този начин Общината унищожава дърветата. Според началниците на РДПБЗН – Плевен и МВР – Плевен, обаче, ако не бяхме извършили тази сеч, последствията от урагана щяха да бъдат далеч по-сериозни и днес в Плевен щеше да е ден за погребения, заяви кметът, като отбеляза, че епицентърът на бурята е бил в центъра на града, където около 17 ч. вчера бе пълно с хора. За сметка на това, имаме едва 7-8 сигнала за коли, пострадали от паднали дървета или клони, в които, за щастие, не е имало никого, допълни Георг Спартански.

На снимката: Младежи се включиха незабавно в разчистването от паднали дървета на улица „Иван Вазов“. Районът около училището и басейна бе сред сериозно пострадалите от бурята

#тагове:

НАЙ-НОВИ: