Проф. Славчо Томов: Да работим така, че да превърнем МУ – Плевен в медицинския Харвард на Балканите

15.05.2018 14:18

Определено се вълнувам, тъй като всичко дойде за мен малко неочаквано и изненадващо. Това каза ректорът на Медицински университет – Плевен проф. Славчо Томов на церемонията по удостояването му със званието „Почетен гражданин на Плевен“. Той посочи, че в Плевен има много достойни българи и всеки един от тях може да носи званието „Почетен гражданин“. За мен, обаче, е не толкова важно званието, а това, което човек носи вътре в себе си, подчерта ректорът на МУ – Плевен.

Проф. Томов сподели, че приема това признание не толкова за себе си, а за цялата академична общност – за всички преподаватели, които през изминалите 45 години са работили и продължават да работят за това висшето училище да се превърне в един от своеобразните символи на град Плевен. Днес в Медицинския университет се обучават повече от 3000 студенти, имаме над 500 преподаватели, а 1000 са чуждестранните студенти от над 45 държави, каза още той и допълни, че възпитаниците на МУ – Плевен са хората-посланици на университета, на град Плевен и България. Към хората, които в бъдеще ще работят за престижа на висшето училище, той отправи следното послание: „Нека работят така, че да превърнат този университет в медицинския Харвард на Балканите“. Трябва да си поставяме високи цели и смятам, че ще можем да ги постигнем, категоричен бе проф. Славчо Томов.

Ректорът сподели, че за него най-висшата инвестиция на обществото е тази в образованието, като тя рано или късно се възвръща. Град Плевен има огромен потенциал и аз съм убеден, че всички заедно можем да го разгърнем, обърна се той към присъстващите в Актовата зала на Община Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: