Голям интерес предизвика представянето в Плевен на книгата „Атентатът срещу Папата. Ето истината“

15.05.2018 8:33

Проф. Джузепе Консоло, адвокатът на Сергей Антонов, представи своята книга „Атентатът срещу Папата. Ето истината“ в Галерия „Дарение Светлин Русев“. Съорганизатори на събитието са Съюзът на запасните офицери, Национална асоциация „Сигурност“ – клон Плевен, Асоциацията за безопасност и охрана, Сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов“, Сдружение „Криле“ и др. На срещата присъства и пълномощен министър Людмил Попов, временно управляващ посолството в Италия по времето на обвинението.


„Радвам се, защото виждам много хора, дошли с интерес да разберат това, което се случи. За мен това беше резултат на страшно много усилия, особено когато започнах да пиша тази книга. Както може да видите още на корицата на книгата – това е книга, с която се обръщаме към онези, които не вярват и никога не са вярвали, че има една малка частица истина в така наречената българска следа. С тази книга аз днес давам отговор.“, коментира проф. Джузепе Консоло на срещата.

И още: Единственото, с което се обръщам към вас е това, което пише в увода – тази книга най-накрая иска да ви покаже истината. Когато започнах работа по това дело, научих една дума на български – клевета. Защото за жалост и от българска страна имаше хора, които се съмняваха за това дали има истина в това, което аз казвах. И с огромни усилия успях да разбия всички обвинения към един кротък, добър човек, който може да е всичко друго, но не и атентатор. Естествено, става дума за Сергей Антонов, който заедно с Жельо Василев и Тодор Арказов, бяха обвинени, че са въвлечени в това, което беше наречено в последствие процеса на века…


От името на организаторите, Румен Петков благодари на проф. Джузепе Консоло „за битката, която водеше за България“. Той отбеляза факта, че хонорарът от издаването на книгата на български е дарен на издателството на Софийския университет и подари на автора валидирани пощенски плик и марка, посветени на Освобождението на Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: