Плевенчанката Алекс Димитрова с два златни медала на Държавното по кикбокс

14.05.2018 12:32

17-годишната Александра Димитрова спечели два златни медала на Държавното първенство по кик бокс, стилове кик лайт и лайт контакт. Състезанието се проведе на 12 и 13 май 2018 г. в зала „Орловец“ в Габрово. Александра победи при девойките старша възраст в категории до 50 кг като надигра убедително състезателки от различни клубове от страната.


Александра Димитрова е състезателка на ABC FIGHT CLUB – София. Родена е в Плевен през 2001 г. Тренира таекуон-до и кик бокс. Спечелила е много медали в двата спорта от национални и международни първенства, държавна шампионка в двата спорта. Най-големият й успех е световната титла по таекуон-до на спаринг при девойките от Откритото Световно първенство по таекуон-до в Холандия през 2017 г. За постижението си Александра е една от одобрените ученици за еднократна стипендия на кмета на Столична община за завоювани отличия през 2017 г., която предстои да и бъде връчена на тържествена церемония на 17 май, Деня на спорта, заедно с останалите отличени ученици.


Още три момичета от ABC FIGHT CLUB се представиха много добре на държавното първенство по кик бокс в Габрово. С два златни медала стилове кик лайт и лайт контакт са: при девойките младша възраст Екатерина Иванова (европейска шампионка по кик бокс от Скопие 2017 и по таекуон-до от Солун 2016 и Талин 2018) и Ивон Димова при децата. Със златен и бронзов медали стилове кик лайт и лайт – Валентина Тодорова при девойките старша възраст.
Техни треньори по таекуон-до и кик бокс са майстор Красимир Гергинов (VII дан таекуон-до) и световната и европейска шампионка по таекуон-до Недялка Бачева (IV дан).

#тагове:

НАЙ-НОВИ: