Нови отличия за шахматистите на СКШ „Спартак Плевен XXI“

14.05.2018 8:05

Множество шахматни турнири по ускорен шах се проведоха през почивните дни в страната. В два от тях участваха и състезатели на „Спартак Плевен XXI“. Ева Русева и Катрин Нинова продължиха златната си серия. На проведения 12 май в Павликени открит турнир за състезатели с рейтинг до ЕЛО 1600 с участието на 98 състезатели държавната шампионка по ускорен шах Ева Русева постигна 6,5 точки от 7 възможни. С това тя остана на второ място в общия турнир с равни точки с победитела Асеф Курбанов от „Пристис“(Русе), но спечели златния медал за девойки до 14 години.
Както и на предни турнири съотборничката й Катрин Нинова последва примера й с 5,5 точки се класира на седмо място в общия турнир, което й бе достатъчно да спечели златния медал при девойките до 12 години. След 10 дни двете момичета, заедно със съотборниците си от „Спартак Плевен XXI “ Владимир Върбанов и Кристиян Георгиев, заминават за Македония, където ще участват в международен турнир за юноши и девойки.
На следващия ден в Ловеч се състоя традиционният открит турнир по случай празника на града. В него взеха участие 45 състезатели ,между които един гросмайстор и четирима международни майстори. Много силно се представи майсторът на спорта Емил Шукин (Спартак Плевен XXI), който с 6 точки се класира на второ място. Емил постигна 5 победи и две ремита с победителя Методи Стойнев и с един от най-силните български гросмайстори Крум Георгиев.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: