ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Търнене чества патронния си празник

11.05.2018 14:40

С пъстър концерт днес ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Търнене отбеляза своя патронен празник. В деня на светите братя училището празнува 87 години от създаването си. Всички класове се включиха в празничната програма с песни и стихове. Традиционно в началото на празника своето приветствие към гости, учители и ученици поднесе директорът на училището Поля Блажева.

На сцената на местното читалище се изявиха и групите по занимания по интереси по проект „Твоят час“ за народни танци, народно пеене и свирене на духови инструменти. Децата изпълниха Дайчово хоро и песните „Посеяла баба леща“ и „Хубав Петко“.

С песни, посветени на първоучителите, се включиха и самодейците към читалището. Директорът на училището награди най-добрите в конкурсите, предхождащи празника – за детска рисунка на тема „Моето училище“ и турнирите по футбол и волейбол. Кулминацията на тържеството беше кръшното празнично хоро по инициатива на МОН под наслов „Розите на България“, посветена на 11 май – Деня на св. св. Кирил и Методий.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: